Persoonlijk advies? Bel 06 - 427 19 906

  • Het kennis- en adviesbureau voor vergunningen

  • Effectief, kennis van zaken en altijd op tijd!

  • Voor al uw vergunningen

De sleutel van onze droomwoning!!! 03-09-2014

Een woning in het buitengebied kopen dat is toch een droom voor starters op de woningmarkt. Ineens staat dicht in de buurt een boerderij woning met een meergeneratie woning daaraan vast. Ideaal om samen met ander gezin te kopen. De omgeving is zo mooi! De huizen met schuren, zo ideaal! Maar ja, mag dit zo maar door 2 gezinnen gekocht worden? Hoe gaat de bank er mee om?

Het is een leuk plan om met 2 gezinnen zo’n boerderij te kopen, maar om nou met z’n 4-en te gaan samen wonen, nee! De woningen moeten echt gescheiden kunnen worden, anders is het géén goed idee. Ook stelt de bank de eis dat de woningen gescheiden moeten worden, anders geven ze geen mogelijkheid tot een hypotheek.
Daar staat je droomhuis, wat nu? De makelaar geeft aan dat het niet apart bewoond kan worden, maar heeft hij het wel bij het rechte eind? Veel vragen maar géén duidelijke antwoorden. In het verkoopdossier zit een document van het bestemmingsplan. Daaruit blijkt ons plan van dubbelle bewoning niet te mogen. Toch maar zelf als de Vergunningenshop adviseur een check uitvoeren.

Eerst maar eens het bestemmingsplan bekijken. Er zijn veel bestemmingsplannen en reparatieplannen van het buitengebied waar de woning zich bevindt. Eerst maar eens uitzoeken welk bestemmingsplan vigerend is. En ja, daar gaat het mis. De makelaar heeft wel het juiste bestemmingsplan alleen er is voor deze woning een reparatieplan geschreven. In het vigerende bestemmingplan/reparatieplan is de woning aangeduid als een twee-aaneen. Dit betekent dat het nu al 2 woningen zijn en deze door 2 aparte gezinnen bewoond mogen wonen.
Goed nieuws!

En nu? Wat moet er nog gebeuren om deze woningen aparte te kunnen gebruiken? De woningen staan nu op 1 kadastraal kavel, deze moet gesplitst worden. Hiervoor heeft het kadaster meerdere procedures. Het totale complex heeft maar 1 meterkast aansluiting. Dat wordt een nieuwe meterkast met aansluitingen aanvragen. Binnen 26 weken is deze gerealiseerd.

Dankzij de kennis omtrent bestemmingspannen en reparatieplannen hebben wij samen met een andere gezin de boerderij kunnen kopen. Deze boerderij is nu gesplitst en ieder heeft zijn eigen boerderijwoning, heerlijk tussen de boswallen en de weilanden.


Nieuwsoverzicht

Informatie aanvragen

Ik wil graag gebeld worden