Persoonlijk advies? Bel 06 - 427 19 906

  • Het kennis- en adviesbureau voor vergunningen

  • Effectief, kennis van zaken en altijd op tijd!

  • Voor al uw vergunningen

Digitaal in beroep 22-10-2014

Bent u het niet eens met een bekeuring, het voorstel in een echtscheiding of een vergunning die de gemeente wil afgeven. Binnenkort kunt u digitaal in beroep.

De minister verwacht, door het instellen van een beroep digitaal te maken, dat burgers makkelijker toegang krijgen tot het rechtssysteem. Daarnaast heeft de digitalisering als voordeel dat rechters en griffiers minder tijd kwijt zijn aan bureaucratie.

Als de rechtzoekende een beroep instelt dat kijt hij een digitaal dossier: ‘Mijn Zaak’. Hiermee kan hij elke stap in het proces volgen. Via dit systeem wordt hij ook op de hoogte gebracht van de rechterlijke uitspraak of beslissing.

De basisprocedure bestaat zo meteen uit één schriftelijke ronde, één mondelinge behandeling bij de rechter en daarna een uitspraak. De kern is de mondelinge behandeling. Hierdoor heeft de rechter al snel inzicht in de zaak en kan hij schikkingsmogelijkheden aftasten. Is de zaak ingewikkeld, dan kan de rechter de basisprocedure aanvullen met een extra schriftelijke of mondelinge ronde.

Voor B.V’s en NV’s of advocaten en deurwaarders is digitaal procederen in te toekomst verplicht. Burgers houden de mogelijkheid om ook papieren stukken in te dienen.


Meer informatie : http://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/ivo-opstelten/nieuws/2014/10/20/wetsvoorstel-digitaal-procederen-naar-tweede-kamer.html


Nieuwsoverzicht

Informatie aanvragen

Ik wil graag gebeld worden