Persoonlijk advies? Bel 06 - 427 19 906

  • Het kennis- en adviesbureau voor vergunningen

  • Effectief, kennis van zaken en altijd op tijd!

  • Voor al uw vergunningen

Geen relatie tussen grootte en vangst van garnalen 05-03-2015

De tijdelijke pauze die de Raad van State heeft ingelast voor het aanpassen van het Toelatingsbeperkingsbesluit (TBB) voor de Noordzeekustzone en de vlakte van Raan, leidt tot veel nieuwe ontwikkelingen in de garnalensector. Binnen relatief korte tijd worden er afspraken gemaakt over o.a. nieuwe begrenzing van zones en een garnalenvissersbond. Tegelijkertijd wordt er ook gesproken over verkleining van de vloot.

De snelheid en het type afspraken leidt tot onrust onder de garnalenvissers. Het Vergunningenhuis wordt dan ook regelmatig gebeld door vissers met vragen over deze ontwikkelingen. Wat gaat er gebeuren en wat betekent dit voor de garnalenvisserij? Rypke Zeilmaker bespreekt het één en ander op zijn blog. Hierbij wordt in ieder geval duidelijk dat de garnalenvisserij geen effect heeft op de garnaalgrootte (het aandeel garnalen groter dan 70 mm) of de voedselbeschikbaarheid voor wijting en makreel.

Wij zullen de komende weken een aantal nieuwsberichten wijden aan het onderwerp.


Meer informatie : http://climategate.nl/2015/03/02/geen-sprake-overschrijding-draagkracht-garnalenvissers-genaaid-door-cvo-imares-en-ices/


Nieuwsoverzicht

Informatie aanvragen

Ik wil graag gebeld worden